Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Τα σχόλια περί γυναικών στη Βουλή. Τώρα κατάλαβαν και κατινιάζουν

«Μπάχαλο» η Βουλή με σχόλιο Κακλαμάνη για τις γυναίκες βουλευτές




Ανω-κάτω έγινε η Βουλή των Ελλήνων κατά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου με σχόλιο που έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, κατά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο.

«Το ΠΑΣΟΚ έκανε την ελληνική επανάσταση και εδώ μέσα οι μισοί βουλευτές είναι γυναίκες. Το '74 οι γυναίκες ήταν στην κουζίνα». Αυτά ήταν τα λόγια του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που πυροδότησαν το εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή.

Η κυρία Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά που προήδρευε εκείνη την ώρα έδωσε άμεσα απάντηση στα λεγόμενα του κ. Κακλαμάνη, σημειώνοντας: «Είμαστε όντως και είναι τιμητικό να είμαστε τόσες πολλές γυναίκες βουλευτίνες γιατί το θέλει ο ελληνικός λαός».

Και ενώ το κλίμα ήταν ακόμη «θερμό» η κυρία Τσαρουχά απευθυνόμενη στον κ. Κακλαμάνη σχολίασε: «Δεν το περίμενα αυτό από εσάς. Ο σερραϊκός λαός με στέλνει 14 χρόνια στο Κοινοβούλιο».
«Μπάχαλο» η Βουλή με σχόλιο Κακλαμάνη για τις γυναίκες βουλευτές
http://news.gr.msn.com/political/%C2%AB%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%C2%BB-%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82
Πέρασε το αντιρατσιστικό από τη Βουλή
Πέρασε από τη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μετά και τις ονομαστικές ψηφοφορίες που ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής επί των τριών πρώτων άρθρων.

Όπως αναμενόταν υπήρχαν διαφοροποιήσεις εντός των κομμάτων, ιδιαίτερα για το άρθρο 2 που αφορούσε στις γενοκτονίες. Τις προηγούμενες ημέρες είχε ανοίξει συζήτηση για το αν θα πρέπει να ποινικοποιείται ή όχι η άρνηση των γενοκτονιών.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 99 βουλευτές. Για το 1ο άρθρο ψήφισαν "ναι" 58, 10 "όχι" και 31 "παρών". Για το επίμαχο άρθρο 2, 54 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ, 42 κατά και 3 δήλωσαν "παρών". Τέλος για το άρθρο 3, 60 βουλευτές ψήφισαν "ναι", 10 "όχι" και 29 παρών.

ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣMΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ? 

ΣΥΓΑΠΑ WWW.SOS-SYGAPA.EU


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου